Sociale profielen aanmaken

Als je bedrijf aan Google duidelijk wil maken dat je een echt bedrijf bent dan heb je naast links naar je site ook sociale profielen nodig. Deze kunnen we voor je maken.

Waarom heb je sociale profielen nodig?

De meeste mensen zijn bekend met de term “zoekmachine optimalisatie”, of SEO. SEO is het proces van het verbeteren van de zichtbaarheid en de rangschikking van een website in de zoekmachine resultaten pagina’s (SERPs). Veel bedrijfseigenaren zijn zich er echter niet van bewust hoe sociale media kunnen helpen om de SEO van hun website te verbeteren.

Door profielen aan te maken op sites als Facebook, Twitter en LinkedIn (maar er zijn nog veel meer), kun je helpen de rangschikking van je website in zoekmachines te verbeteren. Als je op veel sociale media met je bedrijfsnaam staat dan gaat Google je bedrijf eerder zien als een bedrijf wat echt bestaat. Het is niet nodig om op alle sociale kanalen te posten. Het profiel op zichzelf is vaak al voldoende. Maar het kan uiteraard wel.

1. Wat is SEO en waarom zou je er iets om geven

SEO, of zoekmachine optimalisatie, is het proces van het verbeteren van de zichtbaarheid en de rangschikking van een website in de resultatenpagina’s van zoekmachines. Er zijn een aantal factoren die de rangschikking van een website bepalen, en je site optimaliseren voor SEO kan je helpen je zichtbaarheid te verbeteren en meer potentiĆ«le klanten te bereiken.

2. Hoe sociale media kunnen helpen de zoekmachine positie van je website te verbeteren

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is het proces van het verbeteren van de rangschikking van een website bij zoekmachines. Dit kan door de inhoud van de website, de structuur, en de links te optimaliseren. Een van de beste manieren om de SEO van je website te verbeteren is door gebruik te maken van sociale media.

Met sociale media sites als Facebook, Twitter, en LinkedIn kun je links maken die terug naar je website gaan. Deze links kunnen helpen de ranking en zichtbaarheid van je website bij zoekmachines te verbeteren. Bovendien kan sociale media ook helpen om naamsbekendheid op te bouwen en nieuwe leads voor je bedrijf te creƫren.

Als je nog geen gebruik maakt van sociale media om je website te promoten, is het nu de tijd om ermee te beginnen. Door profielen op deze sites aan te maken en door links naar je website te delen, kun je helpen de ranking van je website in zoekmachines te verbeteren en meer verkeer te krijgen.